TechLab in Zeewolde

Kijk hier de video.

Op de Levant hebben donderdagmorgen vertegenwoordigers van meerdere partijen hun handtekening gezet onder een overeenkomst om in de komende tien jaar te werken aan versterkt techniek onderwijs in Zeewolde.

“Dit is een enorme kans voor ons”, zegt Hinke Makkinga, directeur van basisschool In de Lichtkring. “Doormiddel van samenwerking kunnen wij de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 techniekonderwijs bieden.” En dat is van essentieel belang, vindt Edwin Blok, namens de stuurgroep Sterk Techniekonderwijs. “Techniek moet je beleven. Als je binnenkomt, zul je misschien het idee hebben dat je het niet kent of niet snapt, maar als je naar buiten loopt, heb je iets gecreëerd wat van jou is.”

In het nieuwe TechLab krijgen leerlingen hout- en metaalbewerking en handvaardigheid, maar ook mediawijsheid en 3D-printtechniek. De bedoeling is dat hier iedere schooldag een activiteit aangeboden wordt; twee dagen voor leerlingen van de middelbare school en drie dagen voor leerlingen van de basisschool.